RUCO BV

ANNO 1939

RUCO BV

Metaalwarenfabriek Ruco is opgericht in 1939 door de broers Ruud en Cor Heerooms. Vanuit de woning aan het Iepenplein in Amsterdam zijn ze, met een zelfgemaakte zetbank van spoorrailsen en tramsturen, en een schoppers begonnen met het fabriceren van metaalwaren. Helaas gooide de tweede wereldoorlog roet in het eten. Tijdens de oorlog hebben ze het hoofd boven water gehouden door noodkacheltjes te maken.

 

Eind 1945 zijn de broers doorgestart, net na de oorlog met het maken van speelgoedauto’s met Canadese ster uit oude zinken dakplaten. Niet veel later als toeleverancier van verschillende industrieën.

Al snel werd de locatie aan het Iepenplein te klein en verhuisde ze onder leiding van Cor naar de 2e Oosterparkstraat. Hier werd uitgebreid met verschillende machines waaronder een schaar en verschillende excenterpersen, waarvan er nu nog 4 actief worden ingezet in de huidige bedrijfsvoering.

 

 In 1957 werd de eerste kantbank aangeschaft, hiermee werden niet alleen producten voor de klant maar ook eigen producten zoals dassenhangers en memoborden vervaardigd. In 1966 werd ook de locatie aan de 2e Oosterparkstraat te klein en werd er verhuisd naar de huidige locatie aan de H.J.E. Wenckebachweg. In 1974 is de zoon van Cor, Bert in de zaak gekomen. Onder zijn leiding zijn de productie faciliteiten uitgebreid met verschillende computergestuurde machines waaronder een cnc-ponsmachine en een kantbank.

Inmiddels is er alweer ruim 10 jaar een 3e generatie werkzaam in het bedrijf en de ontwikkelingen staan niet stil, afgelopen jaar is er bijvoorbeeld geïnvesteerd in een nieuwe kantbank. En er staan weer een aantal nieuwe plannen op stapel…

 

020-6656250 - H.J.E. Wenckebachweg 63 - Amstel Businesspark - 1096AK Amsterdam - Metaalbewerking Amsterdam

Webdesign by 1Bureau.nl